Nieuws 2021

Deel deze pagina met

Broertjes Nico wordt 50 jaar

8 november 2021

De avond voordat Broertje Nico Abraham ziet, werd door de wagenbouwers een pop neergezet. Na het opzetten van het spandoek kon hij de Broertjes voorzien van een aantal flesjes bier om zijn verjaardag in te luiden. Nico is de laatste van de Broertjes die deze leeftijd bereikt, waardoor de pop nu met pensioen kan.



De Broertjes op Tiroler tour

6 november 2021

Op het Reurlse Oktoberfest bij de Tapperij in Ruurlo was het wagenbouwteam ook aanwezig. Als er niet verkleed kon worden tijdens de optocht, dan maar tijdens deze avond, dachten de wagenbouwers. Tijdens een gezamenlijk buffet aan lange tafels, werd er geproost met halve liter glazen. Na het buffert werd de avond voorzien van Tiroler muziek door Die Verrückte Drei en werden de glazen menigmaal bijgevuld. Met de Corona eindtijd van 00.00 uur was het mooi geweest en ging men huiswaarts.



Broertje Bob blijft de koning

11 september 2021

Om half vier werd begonnen met het officiële Broertjes vogelschieten. Broertje Bob mocht als regerend koning het eerste schot lossen. In het begin werd er veel raak geschoten, na mate de middag volgde werd het zicht toch onscherper voor menig deelnemer. Voor Broertje Richard kwam het vogelschieten te vroeg, hij had eerder op de middag de vogel er al af liggen na de hevige vrijdagavondborrel. Achteraf was dat de enige vogel die eraf ging. De invallende duisternis maakte het bijna onmogelijk om nog verder te schieten. De romp bleef zitten op de paal en de kogels waren op. Er werd toen besloten dat Boertje Bob zijn titel mocht prolongeren zonder een feestelijk huldiging.



Geslaagd Septemberfeest De Broertjes editie 2021

11 september 2021

De wagenbouwers hebben een gezellig alternatief Septemberfeest gevierd op hun bouwplaats. Vanwege de Corona was het Septemberfeest inclusief optocht in Ruurlo, net al vorig jaar, afgelast door de Oranjevereniging. Dit jaar namen de Broertjes het initiatief om voor hunzelf een feest te maken. Op vrijdagavond was het mannendag, waarbij alleen het wagenbouwteam welkom was om samen een feestje te vieren. Op zaterdagmiddag en -avond was de familie ook welkom voor te traditionele barbecue en vogelschieten. De paar kleine regenbuitjes kon de pret niet drukken, de sfeer was goed en de inwendige mens kwam niet te kort. Toch verlangen de Broertjes ernaar dat er volgend jaar weer een gewoon Septemberfeest wordt gevierd.



De puntjes op de i

4 september 2021

De laatste vergadering voor het Broertjes Septemberfeest in Ruurlo om de werkzaamheden van aankomend weekend door te nemen. Het wagenbouwteam was redelijk compleet en de werkzaamheden waren vlot verdeeld. Daarna kon naar de (gewonnen) wedstrijd van het Nederlands Elftal worden gekeken, onder begeleiding van de groene knuppels. Volgende week is het alternatieve Septemberfeest voor de wagenbouwers waar iedereen naar uitkijkt.



Septemberfeest De Broertjes editie 2021 gaat wel door

7 augustus 2021

Na een ingelaste vergadering is de kogel door de kerk, de eerste eigen Septemberfeest komt er dit jaar. Vrijdagavond is er mannenavond waarbij het wagenbouwteam een gezellig avond heeft. Op de zaterdagmiddag/avond wordt het vogelschieten met het hele gezin. De winnaar hiervan zal gekroond worden tot koning of koningin. De inwendige mens wordt ook niet vergeten. De traditionele barbecue wordt verplaatst van de vrijdag naar de zaterdag. Natuurlijk mag de goed gevulde koelkast met de groene knuppels ook niet vergeten worden.



Septemberfeest en optocht wederom afgelast

4 augustus 2021

Het hing al een tijdje in de lucht. De Oranjevereniging van Ruurlo heeft het Septemberfeest en alle festiviteiten eromheen afgelast. De Corona regels zijn op dit moment te strak om een goed feest te kunnen houden. Dat betekent dat het wagenbouwteam hun idee van "Reurpop - de Terras editie deel 2" ook niet kunnen uitvoeren in Ruurlo. Het was de bedoeling om de eerder dit jaar afgelaste Reurpop optocht nog eens dunnetjes over te doen met een enorme feestwagen. Helaas moet het publiek dit nu missen. De Broertjes moeten dus overschakelen op plan B en aankomende zaterdag is er ook een ingelaste vergadering om een eigen Septemberfeest te houden. Er is al wel gesproken over een eigen invulling, maar dit nog formeel nog goed worden gekeurd door het team. Helaas geen gebak dit jaar voor de Oranjevereniging en de Broertjes.



De Broertjes bedenken een alternatief Septemberfeest

24 juli 2021

Of de optocht en het Septemberfeest in Ruurlo dit jaar doorgaan is hoogst onzeker. Met de laatste Corona aanscherpingen voor evenementen kan het zo maar zijn dat het feest der feesten ook dit jaar niet doorgaat. Als dit het geval is, dan hebben de Broertjes een alternatief Septemberfeest op de bouwplaats. Tijdens de laatste vergadering (met groene knuppels en verse groente) werd goed overlegd hoe de invulling moet zijn. Begin augustus wordt duidelijk of en hoe het Septemberfeest wordt gevierd al dan niet met een optocht. Hoe dan ook, het wagenbouwteam zal dat weekend wel feest hebben.



Het onderwerp wordt aangepast

3 juli 2021

Een ingelaste vergadering stond er zaterdag op het programma. Doordat de vergadering op het laatste moment werd aangekondigd, was de opkomst iets minder. Er werd een nieuw idee gebracht en deze werd meteen omarmd. Het idee is actueel met een hoog feestgehalte, een wagen zoals het wagenbouwers het elk jaar wil hebben. Het wachten is nog op de unanieme goedkeuring door alle leden van het team. Het nieuw idee moest natuurlijk gevierd worden.



Eindelijk erkenning voor de half Broertjes

26 juni 2021

Tijdens de eerste vergadering werd een bord onthuld die blijkblaar al 2 jaar op zolder lag bij half Broertje Bob. Een mooie aanvulling voor hun eigen wagen waarmee ze hun eigen identiteit kunnen waarborgen. Onder luid applaus werd het bord ontvangen en dit moest natuurlijk gevierd worden met een paar tarwe smoothies.



De optocht gaat door!!

26 juni 2021

Na maanden in onzekerheid te hebben gezeten, kwam eindelijk het verlossende woord van de Oranje vereniging. De optocht in september gaat (voorlopig) door. Het is natuurlijk even afwachten of de corona maatregelen mee gaan werken, maar de vooruitzichten zijn goed. De eerste vergadering stond vandaag (na de versoepelingen) op het programma. Veel onderwerpen hebben het niet gehaald zoals: de gouden koets, 100 jaar Spaanse griep (de Spaanse pakken van 3 jaar geleden liggen nog in opslag) en 20 jaar overlijden Herman Brood (ook een verwijzing naar de slechtste wagen ooit van het wagenbouwteam). Unaniem werd gekozen voor een voorlopig onderwerp dat corona gerelateerd is, hoewel dit niet de insteek was vooraf. Na de nodige groene knuppels werden de notulen verstuurd en bleven de wagenbouwers denken over een ander onderwerp. Wordt vervolgd.



Broertje Marcel ziet Abraham

12 mei 2021

De dag voor Hemelvaartsdag werd er een Abraham geplaatst met bijbehorend spandoek bij Broertje Marcel. Na de foto sessie konden de groene knuppels uit de koelkast voor het harde werken. Dit gebeurde keurig op anderhalve meter afstand zoals wettelijk is vastgelegd wegens Corona.



Broertje Ronnie 50 jaar

30 januari 2021

De middag voordat Broertje Ronnie Abraham zag, werd door een kleine afvaardiging van de wagenbouwers een pop met spandoek neergezet. Na de verplichte fotoshoot werd de afvaardiging voorzien van een paar groene knuppel. Natuurlijk allemaal op anderhalve meter afstand door de Corona maatregelen.