Nieuws 2016Broertje André is 50 jaar

25 oktober 2016


De avond voordat Broertje André Abraham zag, werd door de wagenbouwers een pop neergezet. Na de verplichte fotoshoot kon hij de Broertjes voorzien van flesjes bier om zijn verjaardag in te luiden.
De wagen staat weer op zijn kant

5 september 2016


Net als het bouwen verliep het afbreken ook in recordtempo. Als laatste werd de optochtwagen weer tegen de kant gekiept en vastgemaakt. Terugkijkend was het een schitterend Septemberfeest, mooie optocht, mooi weer en veel plezier. Hopelijk wordt het volgend jaar net zo mooi.
De Broertjes tevreden met tweede prijs

4 september 2016


De wegenbouwers zijn beloond met een tweede prijs en een bijpassend geldbedrag. Alweer heeft het wagenbouwteam met minimale inspanning het maximale resultaat behaald. Door deze prijs zijn de Broertjes “verplicht” om volgend jaar weer mee te doen met de optocht. Ze vroegen zich af wat ze nog minder moesten doen om voor een lagere prijs in aanmerking te komen. Het eind resultaat werd goed gevierd met de half-Broertjes.
Zweten tijdens de optocht

10 september 2016


Op de eerste optochtdag waren de Broertjes nat van het zweet. Een combinatie van het mooie nazomerse weer en veel hoswerk op de klanken van Stef Ekkels “Liever te dik in de kist”. Het publiek kon de feestwagen waarderen. Ook een nat pak voor de half-Broertjes. Met hun bommetje in de hot tub vermaakten zij het publiek. Ook was het zweten voor hen. De kachel van het bad werd door de Broertjes aardig opgestookt, zodat de watertemperatuur lekker opliep. Op zondag horen de wagenbouwers welke prijs en geldbedrag ze gewonnen hebben.
Eerste prijs binnen voor de wagenbouwers!

9 september 2016


Het weekend kan niet meer kapot. Tijdens de barbecue kregen de Broertjes een schitterende beker van hun partners voor het 30-jarig jubileum. Het wagenbouwteam was door het dolle heen door deze onverwachte waardering. Het werd gevierd alsof de Champions League gewonnen was. Het bleef nog lang onrustig op de bouwplaats.
Half-Broertjes ook op tijd klaar

9 september 2016


De Half-Broertjes mogen aanhaken aan het idee van hun grote broer. Zij hebben een hot tub op de wagen en genieten tijdens de optocht van een ontspannend bad. Na de gedane arbeid gaan de dopjes van de fles en volgt de traditionele barbecue. Aan het weer kan het niet liggen, het wordt een prachtig zomers weekend.
Het werk zit erop

9 september 2016


De optochtwagen van de Broertjes is klaar voor de optocht. Het onderwerp van dit jaar is "Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist", de wereldhit van Stef Ekkel en René Karst. Even dachten de wagenbouwers dat het werk af hadden, totdat Bloemenbroer Marco met een gewijzigde opstelling kwam. De bar werd vervangen door een pergola met schommel. Dit leverde extra werk op voor de Broertjes. De resultaat is wederom teleurstellend. Toch hoopt het wagenbouwteam dat met de minimale inspanning het maximale resultaat wordt bereikt.
De Broertjes ruim voor op schema

3 september 2016


Terwijl de Broertjes meters maken met hun optochtwagen, zijn de half-Broertjes opvallend rustig. Natuurlijk heeft dit ook te maken met het feit dat hun wagen pas aanstaande maandag beschikbaar is. Zoals altijd moeten de half-Broertjes hun wagen binnen een week af zien te krijgen. Dit zien ze zelf niet als een probleem. Zoals altijd hebben de regelneven heel veel lijntjes uitgezet, om andere mensen voor hun het werk te laten doen. De Broertjes trappen daar dit jaar niet meer in. Zij zullen vrijdag, op de laatste bouwdag, alleen maar toekijken hoe de half-Broertjes hun wagen gaat inrichten.
Wagen voor de helft klaar

27 augustus 2016


Het idee is er, nu alleen de uitvoering nog. Natuurlijk is er rekening gehouden met de moeilijkheidsgraad (niet te moeilijk)en de duurzaamheid (mag niet te lang duren) met het bouwen van de wagen. Na een aantal attributen was de wagen al weer voor de helft klaar. Mocht snel wagenbouwen ooit een Olympische sport worden, dan zijn De Broertjes zeker een medaille kandidaat.
“We zijn weer begonnen”

20 augustus 2016


De 30ste deelname is een feit, de Broertjes zijn weer begonnen met de voorbereiding van het Septemberfeest. Zoals gebruikelijk werd de optochtwagen van de kan gehaald. Daarna begon het denkwerk voor een goed onderwerp. De meest creatieve en onuitvoerbare ideeën komen vaak later op de avond na een aantal flesjes “denkwater”. Of zoals de wagenbouwer zegt: “ik drink het liefst water wat door de brouwerij is gegaan”.
Broertje Marco 50 jaar

Dinsdag 26 juli 2016


De dag voor zijn 50ste verjaardag is Broertje Marco verrast met een Abraham. De wagenbouwgroep was niet de enige die een pop in de tuin plaatste. Na het plaatsen werden de Broertjes uitgenodigd om de pop “nat” te maken.
Uit eten bij de Kookloods

Zaterdag 2 april 2016


Jaarlijks gaat de hele wagenbouwgroep met aanhang uit eten. Dit keer moest er zelf gekookt worden in de Kookloods in Ruurlo. Hoewel sommige Broertjes zelf water kunnen laten aanbranden, kwam er dit keer wat lekkers op tafel. Onderstaande foto geeft duidelijk de verhouding van koken weer, de meeste mannen kijken toe hoe de vrouwen aan het koken zijn.