Nieuws 2012De Broertjes op visite bij de Sleppers

30 december 2012


De oudejaar borrel van de wagenbouwers werd dit jaar gedaan met muziekband Sleppers in café de Keizerskroon in Ruurlo. Op deze besloten visite met 350 personen waren ook de muzikanten van Völle Wille van de partij. Het wagenbouwteam debuteerde op deze visite, nadat men met glans door de ballotage commissie was gekomen. Onder de klanken van de beide Ruurlose band werden de nodige groene flesjes Grolsch genuttigd door de Broertjes en half Broertjes en werd een goed jaar afgesloten.
Reurlse winterdag kleurt rood

16 december 2012


Het begint al een traditie te worden, glühwein verkopen tijdens de Reurlse winterdag in Ruurlo. Ook dit jaar waren de Broertjes weer aanwezig met een stand om de warme rode vloeistof, gemaakt door amateur vinoloog Henk Hendriks, aan de man te brengen. De klandizie was dit jaar minder dan vorig jaar, maar natuurlijk waren de wagenbouwers zelf de grootste afnemers van het rode vocht van chateau Hendriks. Het was dan ook een gezellig middag op de Dorpsstraat.
Blikken huwelijk voor Broertje Nico

27 november 2012


Op 28 november is het alweer zes en een kwart jaar geleden dat Broertje Nico in het huwelijk trad met Lisette. De wagenbouwers lieten dit niet ongemerkt voorbij gaan en versierden de tuin met een aantal blikken. Met een select gezelschap werden de versierselen aangebracht en nam men alvast een paar biertjes op de feestdag.
Wijnproeverij op de goede afloop

29 september 2012


Als afsluiting op het septemberfeest was er zaterdag een wijnproeverij bij Chateau Hendriks. Het wagenbouwteam werden eerst onthaald met glühwein, waarna diverse flessen wijn geproefd en opgedronken moesten worden. Vinoloog Henk vertelde over het wijnproces en natuurlijk werd de wijnkelder geïnspecteerd door De Broertjes. Het werd een gezellige avond, maar de dag erna was toch minder gezellig bij enkele Broertjes.
De Broertjes tevreden met resultaat

16 september 2012


De Broertjes hebben een tweede prijs gewonnen voor hun optocht creatie. Dit was boven hun verwachting, veel wagenbouwers hadden gerekend op een derde prijs. Deze meevaller (in geld uitgedrukt) kon het wagenbouwteam goed gebruiken aangezien de kosten redelijk waren opgelopen. De grootste kosten zaten niet in de optochtwagen, maar in de versnaperingen rondom het bouwen. Na de optocht werd de nieuwe opzet van het Septemberfeest op de feestweide grondig geïnspecteerd en het bleef nog lang onrustig in Ruurlo.
Geslaagde eerste optochtdag

15 september 2012


De eerste optochtdag is goed verlopen, althans voor de Broertjes. De halfbroertjes, die als oud koningsschutters op een aanhanger zaten haalde het eind van de optocht niet. Een kleine kortsluiting in het trekkend voertuig betekende voor hen het einde van de optocht. De wagenbouwers hadden een aantal attracties op de wagen zoals vogelschieten (met mitrailleursgeluiden), busgooien (met waterballonnen) en de kop van jut zoals deze ook 50 jaar geleden werden gespeeld. Het publiek werd actief betrokken bij de wagen en De Broertjes hadden veel plezier op de wagen. Nu is het afwachten welke prijs de jury morgen toekent aan de wagen.
De wagen is startklaar

14 september 2012


De optochtwagen was op vrijdag wel erg snel klaar. Om drie uur werd het sein "drank meester" gegeven, waardoor men vroeg aan het bier kon. Dit jaar werd gekozen voor "Kom er bij, op de wei", naar aanleiding van de nieuwe opzet van het Septemberfeest in Ruurlo dat dit jaar alle activiteiten op de feestweide organiseert. Een ander idee over de verkiezingen haalde het net niet, hoewel er wel een campagne werd gehouden. Complicaties waren er dit jaar wel voor de half-broertjes, die hun bestelde cabriolet wegens technisch mankementen niet kreeg. In de haast werd er nog een aanhanger geregeld, maar deze moet nog wel geheel worden aangekleed. Zaterdag vanaf 9 uur willen de half-broertje dit in orde maken. In de optocht van zaterdagmiddag kan men zien of dit gelukt is.
Vals geld in omloop

13 september 2012


Net als bij de dorpsfeesten in omliggende plaatsten is er nu ook tijdens het begin van de Septemberfeest in Ruurlo al vals geld aangetroffen. De eerste exemplaren kwamen enkele Broertjes ook in handen. De valse briefjes zijn bijna niet van echt te onderscheiden, maar aan een aantal specifieke kenmerken kan men het valse geld herkennen. Zo is het briefje voorzien van 26 Euro, is er een groepsafbeelding op de voorzijde en heeft de achterzijde een afbeelding van een kasteel. Let dus dit weekend goed op voor deze vervalsingen.
Wagenbouwgroep herkenbaar op expositie

12 september 2012


De optocht in Ruurlo viert dit jaar haar 50ste verjaardag. Ter gelegenheid hiervan was er een expositie in het plaatselijk kulturhus waar diverse foto’s hingen uit de rijke historie van alle voorgaande optochten. Natuurlijk waren er ook foto’s uit de oude doos van de Broertjes te zien op deze tentoonstelling. De wagenbouwers hebben in meer dan de helft van deze optochten meegedaan en waren prominent aanwezig met enkele mooie foto’s die geschoten waren door de plaatselijke fotograaf. De expositie is de hele maand september nog te zien.
Tegenslag voor wagenbouwteam

8 september 2012


Zo voorspoedig als het ging de laatste weken, zo langzaam ging het afgelopen zaterdag. Bij het maken van de wagenindeling bleek dat er teveel attributen op de wagen moesten, waardoor men keuzes moest maken wat er op kwam. Tevens waren er problemen met de blikvanger op de wagen die niet optimaal werkte. Hierdoor ontstond er een grote vertraging waardoor een aantal Broertjes en halfbroertjes geen werkzaamheden konden verrichten en dus verplicht aan het “denkwerk” werden gezet. Hopelijk weten de wagenbouwers wel dat volgende week de optocht er al is en dat er nog veel werk moet gebeuren. Maar zoals gewoonlijk presteren ze het beste onder hoge druk.
Stem op De Broertjes!

3 september 2012


De Broertjes doen op woensdag 12 september mee aan de verkiezingen. Hiermee willen zij de problemen aanpakken en niet doorschuiven naar de volgende generatie. Het is tijd om een andere weg in te slaan. De Broertjes zijn vastberaden om een betere samenleving mogelijk te maken. De twee belangrijkste standpunten van De Broertjes zijn: Meer geld voor de optochtdeelnemers en geen entree op de feestweide. Daarnaast heeft men nog een aantal punten waarvoor men zich sterk maakt zoals: Munten voor € 1,50, happy hour tijdens het Septemberfeest, een extra dag Septemberfeest, mooi weer garantie tijdens Septemberfeestweekend en nog een heel aantal punten meer. Mocht u zich vinden in deze opvattingen, breng dan uw stem uit op De Broertjes lijst 26.
Wagenbouwteam onder de plak

3 september 2012


Op maandag werd het officiële startschot gegeven voor de verkiezingscampagne van De Broertjes. Onder lijst 26 willen de wagenbouwers wat veranderen aan de huidige maatschappij. Op alle uitvalswegen van Ruurlo werden op de bekende verkiezingsborden de posters opgeplakt. De Broertjes gokken op zeker één voorkeurszetel, om zo hun standpunten te realiseren.
Veel denkwerk voor de bouwgoep

1 september 2012


Met nog twee weken te gaan voor de optocht is het vele denken begonnen bij de Broertjes. “Vooral doen waar we goed is zijn”, dat is een kreet die de wagenbouwers veel gebruiken. Handwerk is niet het sterkste punt van hem, maar het denkwerk onder het genot van een biertje past hen beter. Zo ook vandaag, alle Broertjes waren aanwezig bij de wagen, maar echt veel zijn ze niet opgeschoten. Bij de nazit werd de “vuurkorf” even aangestoken, net als de barbecue. Wat het precies gaat worden houdt men angstvallig geheim, maar uit betrouwbare bron werd vernomen dat aanstaande maandagavond de campagne echt gaat beginnen.
De bouw vordert gestaag

25 augustus 2012


De tweede bouwzaterdag is goed verlopen. Na veel zaag-, schroef- en laswerk werden er grote vorderingen gemaakt. Heel even waren de Broertjes bang dat ze voor liepen op hun werkschema, maar dit werd snel verholpen door eerder aan de “evaluatie” te beginnen. Volgende week is het hele bouwteam compleet en dan kan men beginnen met de echte campagne.
De kop is eraf

18 augustus 2012


Er is eindelijk een klein beginnetje gemaakt aan de optochtwagen die dit jaar door de straten van Ruurlo zal trekken. Een bosje panlatten werd aan stukken gezaagd en vakkundig aan elkaar geschroefd tot een soort boog. De Broertjes noemen het een begin van een soort binnenhof. Gezien de dorstige omstandigheden van deze dag (33 graden)was het bouwen snel gebeurd. Volgende week zal men verder gaan met de opbouw. Ook dit jaar hebben de Broertjes weer wekelijks een riel lijf soop na het gigantische succes van vorig jaar. Deze is te zien op menu “video 2012”.
Een idee is geboren

25 juli 2012


Afgelopen woensdagavond was het tijd om een goed idee te bedenken voor de optocht van dit jaar. Na enkele proefballonnetjes kwam eindelijk het (voorlopige) definitieve idee naar boven drijven onder het genot van geel denkwater. Na de vakantieperiode wordt gestart met een grote campagne om het actuele idee meer bekendheid te geven. Over een aantal weken staat de eerste bijeenkomst gepland bij de wagen om te kijken hoe de opbouw moet worden en wat te doen tijdens de optocht door Ruurlo.
Hindernis Reurpop met glans genomen

8 juni 2012


De wagenbouwers waren vrijdagavond te vinden op het Reurpop in Ruurlo. Dit openlucht popfesitval begon met een feest voor genodigden en dan zijn natuurlijk de Broertjes ook uitgenodigd als “omzetverhogers”. Op de klanken van de Dj’s van de Disco Kings werden de nodige gele rakkers naar binnen gewerkt en om half twee kwam er een einde aan de avond. Met verve doorstond het bouwteam deze zware avond, die te vergelijken is met het Ruurlose Septemberfeest.
Bouwplaats wordt verhard

7 april 2012


De loods waarin de optochtwagen wordt gebouwd is verfraaid. De zandvloer is vervangen door een klinkerbed. Om dit te realiseren werden de Broertjes echt een keer in het zweet gejaagd. Ongeveer 100 vierkante meter klinkers gingen door de handen van de wagenbouwer. De vierduizend klinkers gaven de dag erna de nodige spierpijn, maar het resultaat is prachtig. Na het leggen werd natuurlijk even nagepraat onder het genot van een biertje.
Nieuwjaarsdiner bij Fox

13 januari 2012


De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie was dit maal belegd in Vragender bij restaurant Fox. Na de nieuwjaarswensen konden de Broertjes onbeperkt gebruik maken van het buffet en werd het nodige gedronken. Nadat iedereen was verzadigd werd er nog even nagezeten en gedacht over een nieuw onderwerp voor de optocht van dit jaar, maar verder dan een paar loze kreten kwam men niet. De mooiste ideeën komen pas later dit jaar, althans dat hopen de wagenbouwers.
Koperen huwelijk voor Broertjes Robert

8 januari 2012


Op zondagavond werd de tuin van broertjes Robert versierd, hij was die dag al weer 12½ jaar getrouwd met “zusje Irma”. De wagenbouwers lieten dit niet ongemerkt aan zich voorbij gaan en plaatsten een overjarige kerstboom met versierselen in de voortuin. Na een korte fotosessie keerde men weer huiswaarts.