Nieuws 2009Afbreken wagen in nieuw record

14 september 2009


Omdat er praktisch niets op de optochtwagen stond, was ook het afbreken een fluitje van een cent. In krap twee uurtjes stond de wagen alweer op zijn kant in haar winterpositie en waren alle geleende spullen terug bij hun rechtmatige eigenaren. Nu de Broertjes zowel het opbouw- als afbreekwerk in een recordtempo hadden gedaan, is het maar de vraag of het record volgend jaar wordt verbroken.
Bezemwagen krijgt panne

13 september 2009


Op dag twee van de optocht waren de Broertjes toch een beetje van de leg. De bezemwagen kreeg na 200 meter pech en wilde niet meer starten, waardoor de wagen alleen verder moest. Hierdoor viel het commentaar, wat uit de bezemwagen werd gegeven, ook weg, waardoor de lol wel minder was dan op optochtdag n. Gelukkig was de juryrapport al bekend gemaakt en de wagen kreeg een 2e prijs. Maximaal resultaat met een minimale inspanning. Het wagenbouwteam keek dan ook met tevredenheid terug.
Demarrage van Hummel krijgt applaus

12 september 2009


De eerste optochtdag van Ruurlo deden de Broertjes in een wandeltempo. Ken-ie van Hummel nog was de woordspeling naar tourlegende Kennie van Hummel. Broertje Ronnie had zich die rol toegeigend, maar kwam er al snel achter dat dit wel zeer vermoeiend was. Na de vele demarrages kwam hij kapot over de finish. De dood of de gladiolen hadden de andere Broertjes tegen hem gezegd. Gelukkig hoefde de bezemwagen niemand op te pikken.
Wagen toch nog op tijd klaar

11 september 2009


De vrijdag voor septemberfeest werd er voor het eerst gewerkt aan de wagen. Echt veel staat er niet op, maar hierin kwam verandering toen Broertje Marco weer de bloemenpracht tevoorschijn toverde. Ook de gehuurde fietsen maakten de wagen wat toonbaarder. Net als in 2006 kruipen de Broertjes weer op de tweewielers. Dit keer had cultheld en tourlegende Kennie van Hummel een hoofdrol (zie persbericht plaatselijk weekblad Contact). Dit werd knap gecombineerd met de Vuelta die door Ruurlo is gekomen. De borden aan de zijkant en boven op de wagen kwamen op het laatste moment, nadat een tweetal Broertjes hier drie uur op gewacht hadden bij het bedrijf die ze maakte. Ze konden daarna meteen aan de barbecue.

Tekst Contact:
Kenny van Hummel doet Ruurlo aan!

Ken ie um nog? Van Hummel, de schlemiel van de Tour de France! Hij was bijna dagelijks voer voor de bezemwagen, echter werd nimmer opgeveegd. Telkens had Kenny de streep van een touretappe net binnen de tijd gered. Wederom was het Kenny die als laatste over de meet kwam. Maar tegelijkertijd werd hij met de dag ook populairder bij het Tour publiek. Respect werd zijn deel, omdat hij niet opgaf. Parijs was zijn doel, daar ging hij voor. Helaas werd een valpartij hem noodlottig en moest hij met pijn in het hart afstappen. Kenny werd wel onze nationale Tour-knuffel! Maar hij komt terug, en wel in La Vuelta! Kijk allemaal aanstaande zaterdag om 13.30 uur om LIVE een glimp van hem op te vangen. Moedig Kenny met z'n allen nog eenmaal vol enthousiasme aan als hij door de Ruurlose Dorpsstraat zal fietsen. Want hij doet speciaal met de Vuelta mee om het Nederlandse publiek te laten zien dat hij niet van opgeven weet. En vastberaden wil hij de bezemwagen zijn achterwiel nogmaals laten zien.
Het wordt niets dit jaar

5 september 2009


Op de laatste zaterdag voor de optocht werd er nog niet veel geklust. Dit was echter wel nodig aangezien er verder niets was uitgevoerd. Schijnbaar moest er veel geregeld worden, vandaar dat de helft van de tijd er niemand aanwezig was bij de wagen. In de loop van de middag kwam iedereen weer terug en werd er druk overlegt, natuurlijk onder het genot van een aantal biertjes. De bouwers lieten alles op zn beloop: wacht maar tot vrijdagmiddag, dan is de wagen echt wel af.
Eindelijk gaat de wagen uit het vet

29 augustus 2009


Zoals beloofd begon het bouwteam drie weken voor de septemberfeest met de bouw van de wagen. Dit keer is het idee zwaar gekopieerd van een eerdere uitbeelding van De Broertjes, dus weet men al precies wat er moet gebeuren. De wagen werd maar eens voorzien van een ander kleurtje. Tijdens de lange droogperiode deden de Broertjes het omgekeerde, zij werden nat (van binnen).
Doen de Broertjes nog wel mee?

22 augustus 2009


Op vier weken voor de optocht is het nog akelig stil op de bouwplaats van De Broertjes. Normaal gesproken staat de wagen al op zijn wielen, maar er is nog geen enkel spoor van activiteit te bekennen. Volgens insiders gaan de wagenbouwers volgende week aan de slag. Men wil het record van vorig jaar verbreken, dat wil zeggen, ze niet langer willen bouwen dan 3 weken. Gezien de bouwtijd zal het onderwerp dan wel niet zo veel voorstellen.