Nieuws 2005Derde prijs meer dan verdiend

11 september 2005


De wagenbouwers hebben de derde prijs gekregen voor "de wip", wat neerkomt op een schamele 80,-- beloning. Dit was net het bedrag wat de Broertjes nodig hadden om niet teveel te hoeven bijlappen. Met spierpijn van de eerste dag, is de tweede dag ook prima verlopen. "We hebben schik gehad en dat is de reden waarom we meedoen, aldus De Broertjes."
Vermoeiende eerste optocht dag

10 september 2005


Zelden zijn de Broertjes zo moe geweest na een eerste optochtdag. Met het onderwerp "Een wip in de morgen, is..." (een dag zonder zorgen) werd er volop bewogen op de wagen. Met behulp van steigerbuizen waren en drie grote wippen gemaakt van 5 meter breed, waar de Broertjes gedurende de optocht op moesten bewegen. Aangezien de wagenbouwers niet geoefend hadden op dit onderdeel, bleek dit toch niet mee te vallen. Zondag beloofd een nog slopender dag te worden, aangezien de route dan langer is en de bier- en vermoeidheidsfactoren gaan meespelen.
Muziek nu eindelijk in orde

9 september 2005


Ook de vooruitgang is bij de Broertjes niet te stoppen. Waar voorheen altijd de muziek werd verzorgt door een (schokgevoelige) CD-speler, wordt er dit jaar eens met een MP3 speler gewerkt. Het grote voordeel is dat de groep gewoon weer onbenullig kan doen op de wagen (daar verandert niets aan), maar nu zal dan ook de muziek goed te horen zijn in plaats van schokkerige en overslaande muziek. Mocht het experiment werken, dan zal er zeker gevolg aan worden gegeven.
De optocht kan beginnen

9 september 2005


De Broertjes hebben zich dit jaar weer overtroffen. Mooi op tijd werd de wagen kant en klaar opgeleverd voor de sleeptocht door Ruurlo. Zo was er nog genoeg tijd om, een dag voor de optocht, met het mooie weer de traditionele barbecue aan te steken om bij het bier ook nog wat te eten. Het is ook dit jaar weer een enorm simpele wagen geworden, die zeker geen kans maakt op een hoge eindklassering. "Met een vierde prijs zijn we dit jaar dik tevreden"", aldus de wagenbouwers.
Eindelijk weer een rel

3 september 2005


Een week voor het grote feest is er eindelijk een vette rel waargenomen tijdens het bouwen. Gebrek aan communicatie was de oorzaak dat het omwikkelen van de attributen met stof niet helemaal vlekkeloos verliep. Na een aantal uren "ingewikkeld doen" werd het resultaat afgekeurd en werd de stof aan stukken geknipt. De eerste rel was geboren. Nu maar afwachten wie er een nieuw stuk stof moet halen. Zeker "stof" tot nadenken.
Het wordt weer krap !!

3 september 2005


De laatste zaterdag om nog iets van de wagen te maken is gedeeltelijk mislukt. Weliswaar is er wel wat gebeurd aan de wagen, maar niet zoveel als de bouwers gewild hadden. Het mooie weer speelde ook parten, want een pilsje drinken in de zon is uiteraard ook (mooi) werk. Rest alleen de laatste bouw-vrijdag voor het Septemberfeest waar de wagen moet worden afgemaakt. Zal het De Broertjes dit jaar wederom lukken?
Broertje Richard drukt zich snor

28 augustus 2005


"Zeeman" Broertje Richard zal dit jaar geen vieze handen krijgen van het werk aan de wagen. Net nu hij terug is van een rondje Caribisch gebied, gaat hij net voor het Septemberfeest nog eens naar Helsinki om met de boot naar Hamburg terug te varen, om zich maar te drukken voor de wagenbouw. Wel verzekerde hij de medebouwers dat hij net voor het feest der feesten terug zou zijn, maar dat had dan ook niet gehoeven volgens de rest van De Broertjes.
ATV dag voor de bouwgroep

27 augustus 2005


De wagenbouwers hebben zichzelf maar een vrije zaterdag ingepland, aangezien De Broertjes denken dat ze voorlopen op schema. En week geleden zijn er kleine werkzaamheden verricht aan de wagen, maar daar bleef het dan ook bij. De laatste bouwzaterdag voor de optocht zal wel effectief benut moeten worden want nu lijkt de wagen nog nergens op.
De wagen krijgt vorm

13 augustus 2005


De tweede bouwdag is vlotjes verlopen bij De Broertjes. Voor het eerst in de geschiedenis was iedereen het "eens" met elkaar. Nadat bij de werkplaats van Bouwbedrijf Gebroeders Lusink uit Ruurlo de nodige werkzaamheden waren verricht, was het een eitje om de constructie in elkaar te zetten. Nog n zaterdag keihard werken en de wagen is klaar, aldus De Broertjes.
Eindelijk begonnen

6 augustus 2005


De Broertjes hebben de eerste voorbereidingen getroffen voor het aankomende Septemberfeest. Zaterdag 6 augustus, vijf weken voor het feest der feesten, werd de optochtwagen van de kant gehaald en op de werkplek gezet. Na een uurtje werk, voornamelijk machines verzetten, was de wagen op "haar" plek. Ook vond het eerste werkoverleg plaats, natuurlijk onder het genot van een aantal biertjes. De meest technische Broertjes moesten overleggen wat de beste constructie is voor het bewegend element wat op de wagen komt. Na de vergadering was men het er over eens, in twee zaterdagen zou de wagen gebouwd kunnen worden. Waar hebben we dat eerder gehoord?
De Jans(s)ens op de foto

14 juni 2005


Tijdens het weekendje weg van De Broertjes, zijn de wagenbouwers met aanhang een avondje op stap geweest. In het Gelderse Gelselaar was een gezellige avond met als uitsmijter Arne Jansen. Op de foto de drie Jans(s)en, namelijk Lisette, Arne en Marije.
Weekendje weg

13 juni 2005


De wagenbouwers zijn een weekend met elkaar op stap gegaan. Samen met de aanhang vertoefden De Broertjes in vakantieboerderij Verwoldsehof in Laren (gld). Helaas dat het weer niet helemaal mee zat, maar dat mocht de pret niet drukken. Het bier en de barbecue mochten natuurlijk niet ontbreken. Het voorlopige idee voor de optochtwagen werd nauwelijks besproken. Wel werd alvast geluisterd naar de nieuwe feest CD "De Broertjes 2005" die met het Septemberfeest weer volop te horen is.
De Broertjes breiden maar uit

18 februari 2005


Het babyvirus slaat hard toe bij De Broertjes. Dit keer werden Marcel en Nico getroffen door de babyboom. In februari werd de "ooievaar" gezet bij Broertje Marcel, die met Joep een kleine wagenbouwer produceerde. In december van het vorig jaar werd bij Broertje Nico zoon Max geboren, ook een potentiele wagenbouwer over 18 jaar. Op dit moment is het virus even rustig, maar het kan zo wederom genadeloos toeslaan bij de bouwgroep.