Nieuws 2003Afbreken in nieuw record


Het afbreken van de optochtwagen is dit jaar in een recordtijd van 3˝ uur gebeurd. Nog nooit eerder waren De Broertjes zo snel met het opruimen. Na de maandagopruiming was er nog tijd genoeg om het overgebleven vlees van de vrijdagbarbecue op te eten, door opnieuw de barbecue aan te steken.
De Broertjes tevreden met tweede prijs


Een tweede prijs was het maximale haalbare voor De Broertjes. Waar vooraf de groep al tevreden was met een derde prijs, bleek dit toch mee te vallen. Diskwalificatie zit er dit jaar niet in omdat de wagenbouwers geen bier hebben gedronken tijdens de optocht, wat op zich al zeer opvallend was. Navraag leerde dat men op dat tijdstip niet al te veel trek had in het gerstenat. Als thema kozen De Broertjes dit jaar voor "Monnikkenwark". Dit was zeker geen nieuw idee, want het was er al in het jaar 2001. Toen werd tijdens het bouwen nog veranderd van onderwerp naar Herman Brood (Kom van dat dak af), wat later op de grootste afgang uit de geschiedenis van De Broertjes bleek te zijn. Zoals gebruikelijk rekent de groep dit jaar wederom op een derde prijs, maar omstanders schatten de kansen voor De Broertjes toch hoger in. Bescheiden als de wagenbouwers zijn bleek dat de omstanders deze keer gelijk hadden. Dankzij deze prijs, die toch ruim € 200,-- oplevert, hebben De Broertjes dit jaar winst gemaakt volgens de eerste berekeningen. Op een begroting van € 750,-- zou het gaan om een overschot ongeveer € 100,--, maar dit wordt precies bekend gemaakt tijdens de Algehele Ledenvergadering elders dit jaar.
Mulder schrijft De Broertjes in


Broertje Ronnie heeft zaterdag 30 augustus zich persoonlijk gemeld bij de heer Rinus Mulder van de Oranjevereniging om De Broertjes op te geven voor de optocht van 2003. De opgave duurde bijna een uur.
Nieuw lid bij De Broertjes


Eindelijk is het er toch van gekomen. Robert is het "jongste" Broertje bij de wagenbouwgroep. Hij werd al gezien als hulpbroertje, maar na langdurige onderhandelen treedt Robert definitief toe tot het elite korps. Dit jaar zal hij zijn debuut maken tijdens de optocht.
En dat is drie !!


De eerste baby's in de reeks van drie heeft het levenslicht gezien op vrijdag 23 mei. Broertje Marcel ging met de eer strijken door dit jaar als eerste vader te worden van dochter Maud. Broertje Edwin heeft samen met hulpbroertje Robert de tuin een beetje opgevrolijkt. Broertje André kreeg op vrijdag 27 juni zoon Bart. Een afvaardiging van de Broertje was present bij het versieren van de tuin. Broertje Marco volgde het goede voorbeeld en kreeg op zondag 27 juli een dochter, genaamd Merit. Aangezien deze drie Broertjes in een straal van 200 meter bij elkaar wonen, werd de houten baby gerouleerd in de buurt.
Nieuwe aanwinst voor De Broertjes


Doordat 2002 achteraf een erg goed (financieel) jaar is geweest voor De Broertjes, moest het overgebleven geld belegd worden. Aangezien het huidige beursklimaat niet echt florissant is, heeft men besloten om het geld in roerend goed te steken. De nieuwe aanwinst, een tweede M.A.N. oldtimer tractor, moet er voor zorgen dat De Broertjes nooit meer met motorpech komen te staan, zoals tijdens de optocht van 2001. Broertje Richard zorgt wederom dat de trekker er als "nieuw" komt uit te zien. Of de vuurdoop van de nieuwe aanwinst in 2003 zal zijn, is nog niet bekend.