Nieuws 2001Publieksprijs voor De Broertjes


De publieksprijs van 200,-- van www.ruurlo.nu is, volledig terecht, in handen gekomen van De Broertjes. In de laatste 3 dagen is er zeer vaak gestemd, mede doordat Broertje Edwin een lek in het systeem wist te vinden, waardoor De Broertjes ineens met stip op nummer n kwamen. Doordat de wagenbouwers definitief geen prijzengeld hebben gekregen van de Oranjevereniging wegens drankgebruik tijdens de optocht, is dit een mooie meevaller. In het Gelders Dagblad en het plaatselijke krantje "Contact" is op 3 oktober een artikel gewijd aan de uitreiking van deze prijs. Bekijk hier het originele krantenartikel.
De Broertjes gediskwalificeerd?


Volgens het geruchtencircuit zijn De Broertjes gediskwalificeerd voor de optocht 2001. Dit zal ook betekenen dat het mega gigantische prijzengeld van 150,-- niet zal worden uitgekeerd aan de populaire wagenbouwgroep. Volgens De Broertjes is inderdaad het prijzengeld nog niet op de bankrekening bijgeschreven, maar tot op heden hebben ze geen bericht ontvangen van de Oranjevereniging over een mogelijke diskwalificatie. Vooralsnog gaan De Broertjes er van uit dat het prijzengeld nog wel komt, want daarmee kan het gat in de begroting worden gedicht. Wordt vervolgd...
Pechweekend voor De Broertjes


Tijdens de optocht werden De Broertjes tot 3 x toe door pech getroffen. Op zaterdag begaf de aggregaat het zodat het wel erg stil was op de wagen. Zondag begaf zelfs de trekker het op 300 meter voor de optocht- ontbinding. Tot overmaat van ramp werden De Broertjes dit jaar afgescheept met een derde prijs. Na een zeer goede voorbereiding was de optochtwagen "Kom van dat dak af" (Herman Brood) op vrijdagmiddag af, waarna de traditionele barbecue werd gehouden. Op de eerste optochtdag waren De Broertjes zeer serieus en tam op de wagen, maar dit werd niet gehonoreerd door de jury. Een zeer teleurstellende derde prijs zorgde er ook voor dat op de tweede dag flink feest gevierd werd op de wagen met daarbij de nodige alcohol. Na afloop verklaarden De Broertjes dat het de verkeerde kant op gaat met de wagenbouw. Het uitgangspunt is altijd geweest dat je zelf de meeste gein moet hebben. Op zaterdag was die gein niet aanwezig op de wagen en die is zondag teruggekomen. Ook het kostenverhaal en de geringe vergoeding hebben volgend jaar een groot effect op de optochtwagen. Met andere woorden in 2002 gaat men weer back to basic en zal er een goedkope feestwagen gebouwd worden.
De Broertjes staan in de krant


Van veel publiciteit zijn De Broertjes niet vies van. Overal willen ze in de belangstelling staan. Zo ook waren De Broertjes in het Gelders Dagblad te bewonderen met een eigen artikel. De plaatselijke correspondent moest eraan geloven om een stukje over de wagenbouwgroep te schrijven met natuurlijk een foto. Hoe meer publiciteit, hoe beter. Hoezo mediageil ?? Bekijk hier het originele krantenartikel.
Goeie generale voor De Broertjes


Tijdens de Laornse Karmse op maandag 3 september, hebben De Broertjes alvast een voorschot genomen op het Ruurlose Septemberfeest 2001. Met uitzondering van Broertje Nico (vakantie) en Marco (werk) waren de Broertjes in de feestzalen te vinden en zat het drinktempo vanaf de eerste minuut er goed in. Ook het populaire lied "Kiele Kiele Kiele" werd vaak foutloos gezongen. Aangevuld met enkele goede bekenden van de groep is het Larens feest een goede generale gebleken voor De Broertjes.
De Broertjes gaan vreemd


Alle jaren werden de optochtwagens gebouwd met de nodige smeermiddelen. Grolsch was onomstotelijk verbonden met de wagenbouwgroep. Echter dit jaar zijn De Broertjes aan het Amstel bier ?! De Broertjes reageerden als volgt: "Als je voor 10,98 bij een nmalige actie van de Cop een vol krat Amstelbier kunt kopen, dan is dat een besparing van minimaal 100,--. Van deze besparing kunnen we nog meer bier kopen." Ook De Broertjes letten op de kleintjes tegenwoordig.
De wisselbeker


De wisselbeker is netjes teruggegeven aan de Oranjevereniging, maar De Broertjes vrezen dat het ook de laatste keer is geweest, dat ze de beker van zo dicht bij hebben gezien.
Derde lustrum voor De Broertjes


Dit jaar hebben De Broertjes het 15 jarig jubileum gevierd. In 1987 werd er voor het eerst meegedaan aan de optocht, met als voorlopig hoogtepunt de optocht van 2000, toen De Broertjes glansrijk de wisselbeker in de wacht sleepte. Maar zoals altijd komt het weer op de laatste paar bouwdagen aan, voordat de wagen gereed zal zijn.
Hieronder het gekopieerde krantenartikel van september 2000 uit het Gelders Dagblad, om met weemoed aan terug te denken.


Kwaliteit optocht Ruurlo naar hoger plan


Van n onzer verslaggevers

RUURLO - Ze vlogen letterlijk en figuurlijk naar de eerste prijs en de wisselbeker. De wagenbouwgroep De Broertjes stalen afgelopen weekeinde de show in Ruurlo met hun wagen Aladdin, maar na afloop waren er geruchten dat de wagen elders is gebouwd.

De vriendengroep neemt al jaren deel aan de Ruurlose allegorische optocht maar nog nooit kwam de groep bij de grote wagens in aanmerking voor de wisselbeker. Maar dit keer was het raak.

Toen zondag voor het begin van de optocht de prijzen werden uitgereikt, konden De Broertjes hun geluk niet op. Maar na afloop van de optocht werd de Oranjevereniging Ruurlo geconfronteerd met geruchten dat de winnende wagen niet in Ruurlo zo zijn gebouwd en vrij recent in Markelo zou hebben deelgenomen in de optocht aldaar. En van de 'spelregels' van de Ruurlose allegorische optocht is dat de praalwagens in Ruurlo gebouwd moeten worden en niet reeds in een andere gemeente hebben meegedaan.

,,Zou dit alsnog het geval zijn dan bestaat de kans dat de groep de wisselbeker in moet leveren'', aldus voorzitter W. Roekevisch van de Oranjevereniging Ruurlo. ,,We nemen de geruchten serieus en we gaan die in de komende dagen natrekken.'' De Broertjes ontkenden na afloop van de optocht de geruchten dat de wagen was 'gekocht'.

Kwaliteit
De allegorische optocht in Ruurlo was weer van een hoog niveau. Lokale en nationale actualiteiten kwamen regelmatig tot uitdrukking op de wagens. Zo had de groep van Erik Wehning en anderen al een voorschot genomen om in Ruurlo ook het 'mobiele operatiekamerteam' even langs te laten komen in verband met de lange wachtlijst bij de operaties in de regionale ziekenhuizen.

De reconstructie van diverse Ruurlose straten onder het motto 'duurzaam veilig' was voor de bouwers van de Margrietlaan aanleiding om hun mening daarover naar buiten te brengen: 'Goed plan' prijkte er met grote letters op de wagen. Ook de Roma-zigeuners ontbraken niet in de optocht. Maar liefst twee groepen hadden dit als onderwerp gekozen. Onder het motto De 'Reurlse (R) Oma's en de (R) Opa's Neugt de Roma's' speelde de groep van Peter Weenk met dit thema.

Grootste pechvogel dit weekeinde was de buurtvereniging Brouwershoek met hun wagen Koning Trol. Zaterdag tijdens de opstelling bleek er een technisch mankement aan de wagen te zijn ontstaan. Met man en macht werd nog vlak voor de start aan de wagen gewerkt. De groep ging nog wel van start maar liep halverwege de tocht toch weer averij op zodat de wagen naast de route moest worden geparkeerd. Zondag had men voor een alternatief gezorgd en kon de wagen weer van start gaan.

De bouwgroep van Kleinvistac die vorig jaar met de wisselbeker bij de grote wagens ging strijken kwam dit jaar met haar 'Griezelkasteel' uiteindelijk op een tweede plek in de eindklassering terecht. De orginaliteitsprijs ging naar een groep bewoners van de nieuwbouwwijk Leusinkbrink, die recent hun intrek hebben genomen in deze jongste Ruurlose wijk.

Wonen aan sloot
Omdat de nieuwe wijk nog niet van verharde bouwstraten zijn voorzien moeten de bewoners bijna dagelijks door de modder bageren om bij hun huis te kunnen komen. 'Wij wonen aan een sloot en moeten spoedig met een boot', was het motto op n van de T-shirts.

De wagenbouwers van de Herkampweg kwamen ook weer met een verrassende wagen op de proppen. De televisieserie Beverly Hillbillies werd uitgebeeld door de groep die daarvoor een schitterende oude pick-up van stal had gehaald. De creatie was ook goed voor een eerste prijs evenals de wagens van de Dissels met 'De magie van de heksen' en de 'Reurlse Machinisten Express' van buurtvereniging 't Uutende.